Δ΄ Τάξη

 

Επίσκεψη στο μουσείο Γουλανδρή

    Πριν από αρκετό καιρό κάναμε μια επίσκεψη με το σχολείο  μου σε ένα μουσείο με βαλσαμωμένα ζώα. Αυτό το μουσείο λεγόταν Γουλανδρή. Δεν είχα ξαναδεί από κοντά βαλσαμωμένα ζώα, γι' αυτό μου κάνανε μεγάλη εντύπωση.

    Μόλις μπήκαμε το πρώτο ζώο που είδα ήταν μια μεγάλη καμηλοπάρδαλη. Υπήρχαν ακόμη πολλά τέτοια ζώα που δεν υπήρχαν στην πατρίδα μας και δύσκολα θα τα δει κάποιος από τόσο κοντά! Μερικά από αυτά ήταν λιοντάρια, ρινόκεροι, ιπποπόταμοι, τίγρεις, μαϊμούδες, φίδια, ελέφαντες, ζαρκάδια, τάρανδοι, ζέβρες και πολλά άλλα. Υπήρχαν ακόμα ζώα που τα βρίσκουμε στις μεγάλες θάλασσες ή στους ωκεανούς, όπως φάλαινα, χελώνα καρέτα - καρέτα, φώκιες, διάφορα όστρακα μικρά και μεγάλα. Ακόμα είδαμε γνωστά και άγνωστα έντομα και τέλος αυτό που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν ο τεράστιος σκελετός ενός δεινόσαυρου που έζησε πριν από χιλιάδες χρόνια.

    Καθώς προχωράγαμε σε αυτό το τεράστιο μουσείο τα ζώα έμοιαζαν τόσο ζωντανά που νόμιζες ότι θα κινηθούν. Η κυρία όμως μας εξήγησε πως όλα αυτά είναι βαλσαμωμένα και πώς έγινε η ταρίχευσή τους.

    Παρόλο που στεναχωρήθηκα γι' αυτά τα ζώα γιατί νομίζω πώς θα ήταν καλύτερα να είναι ζωντανά στον τόπο τους, η επίσκεψη αυτή στο μουσείο Γουλανδρή θα μου μείνει αξέχαστη.

Χριστίνα Καλλιανέζου

Home Up